Make your own free website on Tripod.com
Lokaties

Verslagen van naaktwandelingen

Oostelbeersche Heide en Straatsche Heide

Locatie: Oostelbeersche Heide en Straatsche Heide

Woensdag 7 augustus heb ik een wandeling gemaakt op de Oostelbeersche en Straatsche Heide. Het is een gigantisch groot terrein, dat ten zuiden van Oirschot en ten oosten van Oostelbeers ligt. Aan de oostkant loopt de weg Oirschot - Veldhoven, die eigenlijk de genoemde locatie scheidt van de Oirschotse Heide. En ten zuiden? Niemandsland? Misschien dat het nu verstandig is om er een goede kaart bij te pakken, want die heb je zeker nodig als je er gaat wandelen. En ik zei een goede kaart!!! Niet de wegenkaart van Nederland of de vaarkaart van Friesland. Nee, een goede gedetailleerde kaart van 1:50000 of 1:25000. En ook een kompas is echt geen overbodige luxe wil je weer een beetje op tijd thuiskomen en niet de hele bosrand langs wilt lopen om jouw auto terug te vinden. Want ik zei al dat het terrein gigantisch is. Ik heb tijdens de twee uur durende wandeling maar twee mensen in de verte gezien. Dit ondanks het mooie weer.
Voor zover ik heb gezien is het gebied niet toeristisch. Er lopen geen verharde fietspaden en gemarkeerde wandelpaden. Toeristische attracties in de buurt zijn er volgens mij niet en campings eigenlijk ook niet. De omliggende dorpjes stellen ook niet veel voor; ze zorgen in elk geval niet voor een enorme toeloop naar dit gebied.
Het is een groot bosgebied met hier en daar redelijk grote heidevelden met vennen en vijvers.

Sekszoekenden: Je weet intussen dat ik de pest heb aan dit volk. Ik heb er lang over nagedacht om dit terrein op de club te zetten om te voorkomen dat dit soort mensen naar deze locatie komen, maar het terrein is zo groot dat je hier vrijwel onmogelijk kunt afspreken, wil je je date vinden. Bovendien stelt de omgeving niets voor met al die kleine dorpjes. Dat het niets voorstelt is wat te veel gezegd, want de omgeving is prachtig. En voor de mensen die na hun wandeling hun dorst willen lessen, zijn er kroegen genoeg!

Teken: In dit gebied komen teken voor. Teken kunnen de ziekte van Lyme overbrengen. Als ik zin heb, zal ik binnenkort een artikeltje over teken en deze ziekte schrijven. Voor nu: je bent gewaarschuwd!Leuke bijkomstigheid is, dat wanneer je met meerdere personen een wandeltocht maakt, je een goede smoes hebt om iemand na te 'vlooien' op teken. Vooral goed in holtes en spleten kijken...

(Dit verslag kan regelmatig worden bijgewerkt. Kom regelmatig eens langs om de vorderingen te bekijken! Op- en aanmerkingen zijn welkom).

Putte (NL/B) - Berendrecht (B)

Locatie: Gebied ten noorden van Berendrecht - Putte

Ik heb maandag 22 juli 2002 een wandeling gemaakt tussen Putte en Berendrecht. Startpunt: De watertoren bij Berendrecht.Hoewel Berendrecht in BelgiŽ ligt, vindt de wandeling voor het grootste deel in Nederland plaats. Je zou de wandeling ook vanuit Putte (bij de begraafplaats aan de rechterkant van de weg Hoogerheide - Putte even voor de grens) kunnen starten. Je komt dan door het mooie Moretusbos. Maar je kleren kun je pas kilometers verderop uittrekken!
Helaas kwam ik eerst, toen ik nog bij mijn auto (die ik bij de Berendrechtese watertoren had geparkeerd) was twee kleine kinderen met een man en een paard tegen en toen ik net op pad was twee jonge meisjes met een Shetland pony. Een kleine domper dus. Ik heb eerst het gebied verkend (vooral, omdat ik al vier kinderen binnen een kwartier tegenkwam) tot aan Putte en toen vanaf het militaire terrein in Nederland naakt gewandeld tot bijna aan de watertoren. Dan kom je in de buurt van de grens (watertoren) wandelaars (vaak hondenuitlaters) tegen en weet je dat je weer in de bewoonde wereld komt en het tijd wordt je kleren weer aan te trekken.
Volgende week (5 - 8 augustus), waarschijnlijk maandag, maar dat hangt van het weer af, wil ik daar nog eens gaan wandelen. Nu ik daar beter bekend ben, zal de naaktwandeling wat langer duren.
Het gebied wordt eigenlijk begrensd door de Nederlands-Belgische grens in het zuiden en westen van het gebied, de weg Putte - Hoogerheide in het oosten en het al genoemde militaire terrein geeft de noordelijke grens aan.
In totaal heb ik er zo'n 15 km gewandeld.

Wil je weten waar het gebied precies ligt, kijk dan op de club "Naakt in de natuur" van Ingrid en Luc. De link naar hun club vind je bij de 'links'.

(Dit verslag kan regelmatig worden bijgewerkt. Kom regelmatig eens langs om de vorderingen te bekijken! Op- en aanmerkingen zijn welkom).

Hoek van Holland - 25 april 2002

Datum: 25 april 2002
Lokatie: Hoek van Holland (noordelijk duingebied)

Lokatie is een uitgebried duingebied. Tot de grens met 's-Gravenzande is naaktrecreatie mogelijk, maar in hetzelfde duingebied kwam ik kinderen te paard tegen. En dit op een donderdagmiddag!!!
Ook lopen er een aantal toegangswegen van de parkeerplaatsen naar het strand. Het naakt oversteken van deze paden is enigszins risicovol, vooral als er toevallig kinderen passeren, die naar het strand gaan.

Door het te koude weer was naaktwandelen niet mogelijk. Tegen het einde van de middag brak de zon door en heb ik in een duinpan ongeveer anderhalf uur naakt liggen 'zonnen'. Het bleef echter te koud voor een naaktwandeling.

Ook hier helaas weer veel (TE VEEL!!!) sekszoekende kerels (BWEEEEH), die hun stekkie hadden gevonden bij mannen die naakt lagen te zonnen. Ik lag een paar honderd meter verderop, zodat ik van deze etterbakken geen last heb gehad!

Ik wil dit gebied nog eens bezoeken, maar dan moet het wel warmer zijn. Dan zal hier ook een uitgebreider verslag verschijnen. Dus... Keep in touch!

Ginkelse Zand - 22 april 2002

Datum: 22 april 2002
Lokatie: Ginkelse Zand

Het gebied waar ik heb gewandeld wordt in het noorden begrensd door de weg Ede - Arnhem (N224 - Amsterdamse Weg), in het zuiden door de A12, in het westen door de Ginkelse Heide en in het oosten door de Kruislaan (onverhard pad met verhard fietspad).

Het is een mooi gebied, dat erg geschikt is om te naaktwandelen. Klein nadeel is dat je steeds of het verkeer op de A12 hoort of het verkeer op de Amsterdamse Weg en de parkeerplaats aan de A12 in verband met sekszoekenden. Ik ben de hele middag niemand tegengekomen, behalve bij die parkeerplaats. Kom je dus opeens veel mannen tegen dan ben je bij bewuste parkeerplaats. Even een pad naar het noorden inslaan en je bent weer helemaal alleen of met jouw medewandelaar(s).

Het was ideaal wandelweer: niet te koud en niet te warm.

Ik ben geen andere naaktwandelaars tegengekomen.

(Dit verslag is nog onder constructie. Kom dus regelmatig even langs. Op- en aanmerkingen zijn welkom.)

Hulkesteinse bos

Datum: najaar 2001, voorjaar en zomer 2002
Lokatie: Hulkesteinse bos/Laakse strand
Link: klik hier (algemene info; geen naaktwandelinfo)

Ik heb de volgende gemarkeerde routes geheel of gedeeltelijk naaktgewandeld:
- Stuifketelroute (ca. 4 km - blauwe paaltjes),
- natuurpad (ca. 2,5 km - rode paaltjes),
- Rassenbeekroute (ca. 3km - rode paaltjes),
- Eemhofroute (ca. 5 km - gele paaltjes).

De Eemhofroute is grotendeels ongeschikt om naakt te wandelen. De overige kunnen goed naakt worden bewandeld. Alleen op de Stuifketelroute kom je langs een seksontmoetingsplaats, waar je weleens lastiggevallen kunt worden. Advies: gewoon doorlopen! Tenminste als je geen behoefte hebt om te seksen.

De Stuifketelroute en het natuurpad kun je starten vanaf een kleine, aangegeven parkeerplaats bij kampeerterrein Altena gelegen aan de toegangsweg naar Flevo Natuur. Je ziet dan meteen de start van beide wandelroutes. Loop je deze achterelkaar dan heb je een mooie wandeling van zo'n 6,5 km.
De Stuifketelroute kun je ook starten vanaf de parkeerplaats bij het Laakse Strand. Helaas start je dan wel bij vorengenoemde seksontmoetingsplaats. Advies: loop het pad vanaf de parkeerplaats in en sla dan linksaf, totdat je een fietspad oversteekt. Kleed je pas na dit fietspad uit.

De start van de Rassenbeekroute en de Eemhofroute vind je als volgt:
Loop of rij (let op: bij mijn bezoek op 17 juli 2002 was dit pad met een slagboom afgesloten voor auto's!) vanaf het parkeerplaatsje waar de Stuifketelroute en het natuurpad beginnen over het zandpad naast de afwateringssloot. Je komt door een hek met veerooster en gaat op de asfaltweg verder. Eerste verharde weg links en verdergaan, totdat je bij de start van de Rassenbeekroute en de Eemhofroute komt. En wandelen maar!

Een klein nadeel is dat ouders met kind(eren) fietstochten in de vakanties fietstochten maken. Vooral in de buurt van fietspaden en met grind verharde paden is voorzichtgheid geboden.

Je loopt door en prachtig gebied met helaas veel kale plekken. Ik kon zien dat er in de winter flink wat onderhoud was gepleegd. Er waren wat vennetjes aangelegd/vernieuwd. Helaas waren door de zware voertuigen paden zo vernield, dat deze met zand waren opgevuld, waardoor de mooie graspaden waren verdwenen.

Vreemd genoeg ben ik, ondanks het mooie weer tijdens de diverse wandeltochten, geen andere naaktwandelaars tegengekomen.

Laakse Strand: Het Laakse Strand vind je als volgt: Rij naar de parkeerplaats bij het Laakse Strand, dijk oplopen en fietspad 500 m naar rechts volgen. Het Laakse Strand staat ook met borden aangegeven. Op een gegeven moment kom je bij een bord met "Begin naaktstrand". Loop je verder over het naaktstrand, dan kom je op een gegeven moment bij een bord "Begin hondenstrand". Gewoon doorlopen; het naaktstrand gaat gewoon verder. Je komt dan bij een bord "Einde hondenstrand". Je bent nu op het "home"-gedeelte van het naakstrand. Je kunt dan nog een eind doorlopen tot je bij het fietspad komt.

Parkeren: In het hoogseizoen (1 april - 30 september) kost het parkeren op de parkeerplaatse bij het Laakse strand EUR 5,- per dag. Buiten het hoogseizoen is parkeren hier gratis.

WAARSCHUWING: Door sekszoekenden en jongelui uit omliggende plaatsen worden bezoekers vaak lastiggevallen. Deze mensen denken vaak dat naaktwandelaars op seks uit zijn en begrijpen blijkbaar niet dat iemand die naakt is niet altijd op seks uit is. In 2002 is zijn boswachters en politie druk bezig om deze overlast te voorkomen. Tijdens mijn wandeling op 17 juli 2002 heb ik in de bossen geen sekszoekende mannen gezien!
Naaktwandelaars hebben, zolang ze maar in de bossen blijven, van de politie en boswachters niks te vrezen, vooral omdat in dit gebied door bezoekers van Flevo Natuur al jaren naakt wordt gewandeld. Maar zou je de politie of een boswachter tegenkomen, trek voor de zekerheid snel iets aan. NAAKTWANDELEN IS IMMERS NOG STEEDS VERBODEN EN DOE JE OP EIGEN RISICO! Ook het vanuit de bossen naakt oversteken naar het naaktstrand (en terug) is een riskante bezigheid.

Laatste wijziging: 21 juli 2002
Wijziging betreft: diverse

(Dit verslag kan regelmatig worden bijgewerkt. Kom regelmatig eens langs om de vorderingen te bekijken! Op- en aanmerkingen zijn welkom.)

Het Larserbos (bij Lelystad)

Nog geen verslag. Nog niet naakt bewandeld. Meer informatie altijd welkom!

Waarschuwing:
Extra controles 'homobossen' Lelystad

UTRECHT/ LELYSTAD. - 10/07/02 - De politie gaat deze zomer strenger optreden tegen homoseksuele mannen die in het openbaar seks hebben in twee bossen bij Lelystad. De extra dagelijkse controles, vooral bij mooi weer, komen na een regen van klachten vorig jaar zomer.
Campinggasten in het Larserbos en omwonenden van het Zuigerplasbos hebben al jaren last van mannen die op openbare plekken in het bos seks hebben. De politie krijgt daarover regelmatig meldingen. Flevolandschap, beheerder van het Larserbos, klaagde vorige zomer dat de politie en de gemeente Lelystad te weinig deden tegen de openbare schennis door homo's.

In gesprekken zijn de burgemeester, de politie en de natuurbeheerder overeengekomen, dat er in het zomerseizoen dagelijks extra politiesurveillances zijn. De politie zal iedereen die in het openbaar seksuele handelingen verricht op de bon slingeren. In het najaar bekijken alle partijen of de acties het gewenste effect hebben gehad. Een aparte plek voor homo's nabij Lelystad is volgens de gemeente nog niet aan de orde.

Natuurbeheerder Flevolandschap is verheugd over de extra controles. "We zijn blij dat er eindelijk concrete plannen zijn, zodat we beter in beeld krijgen waar de problemen het grootst zijn", aldus een woordvoerster. Bij het bos komen overigens geen waarschuwingsborden over de extra politiecontrole.

© Tiscali/ANP
http://www.tiscali.nl/content/article/606821.htm

Laatste wijziging: 13 juli 2002
Wijziging betreft: Bericht waarschuwing

De Moere (bij Grolloo)

Nog geen verslag. Nog niet naakt bewandeld. Meer informatie altijd welkom!

Deze tip kreeg ik per e-mail van een lid. Graag hoor ik ervaringen van andere leden, want betreffende lokatie is te ver bij mij vandaan. Misschien bezoek ik hem nog in de loop van het jaar. Het lijkt mij wel een aantrekkelijke naaktwandellokatie.

Hier volgt de (route)beschrijving:
Vanaf de rotonde in Grolloo oostwaarts richting Papenvoort, na ongeveer 2 kilometer direct na het landhuis rechts (een vrije grote plas nog in ontwikkeling) De Moere.Je kunt er ook heerlijk in je blootje rond de plas lopen en van de 'natuur' genieten. Het geheel bevindt zich in een bosrjike 'besloten' omgeving, met uitstekende wandelmogelijkheden.

Cromvoirt (Noord-Brabant)

Nog geen verslag. Nog niet naakt bewandeld. Meer informatie altijd welkom!

Bij Cromvoirt en dan niet aan de kant van het kanaal (homobos) maar aan de andere kant van de weg.

Uitvoerige routebeschrijving:
Je rijdt vanaf Den Bosch naar Tilburg en je neemt afslag Helvoirt, je rijdt door Helvoirt naar Cromvoirt. Net voor Cromvoirt neem je de afslag naar Duinoord (partycentrum) en dan rijd je op de Duinoordseweg. Deze weg volg je en dan rijd je langs een camping en een restaurant en als je aankomt bij een kruispunt met rechts een verharde weg en links een zandweg het bos in, sla je die bosweg in. Die kan je helemaal uitrijden met de auto en dan kom je midden in het bos uit, waar ik altijd de auto neerzet en vanaf daar kan je rechts het bos in.
Met dank aan 'blotebillen' (Marcel).

Het Twiske (bij Zaanstad)

Nog geen verslag. Nog niet naakt bewandeld. Meer informatie altijd welkom!

Ursumse Plassen (Noord-Holland)

Nog geen verslag. Nog niet naakt bewandeld. Meer informatie altijd welkom!

Horsterwold (Flevoland bij Zeewolde)

Nog geen verslag. Nog niet naakt bewandeld. Meer informatie altijd welkom!

Venlo (gebied bij watertoren)

Nog geen verslag. Nog niet naakt bewandeld. Meer informatie altijd welkom!