Make your own free website on Tripod.com

Beschrijvingen van naaktstranden

Galderse Meren - Breda

De Galderse Meren zijn twee meren die aan weerszijden van de A58 (knooppunt Galder bij Breda - Tilburg) liggen.
Het zuidelijke, grote meer is een familienaaktstrand met een klein stuk, maar voldoende groot, naaktstrand. Helaas wordt hier de sfeer verpest door sekszoekende mannen en stellen. Gelukkig is er regelmatig politiecontrole!
Het noordelijke meer staat bekend als homomeer, maar wordt door allerlei personen bezocht. Het is helaas kleiner dan het zuidelijke meer. De mannen zijn in de meerderheid, maar er komen ook stellen en zelfs zo nu en dan gezinnen. Rond dit meer kun je heerlijk wandelen en je kunt zelfs kleine stukjes het bos in wandelen. Ook kun je er zonnen. Het is mijn lievelingsstrand. Wat mij betreft een aanrader!

Route:
Neem de A58. Bij de afslag Ulvenhout (onder Breda) verlaat je de A58. Je volgt steeds de ANWB-borden richting Galder, totdat de Galderse meren op de borden verschijnen. Deze volg je. Op een gegeven moment krijg je aan de rehterkant parkeerplaatsen en kun je vanaf de weg het zuidelijke Galderse meer zien. Je kunt op een van de parkeerplaatsen parkeren en zo op zoek gaan naar het naaktstrand.
Handiger is om door te rijden tot de eerstvolgende kruising na het meer. Rijd door tot de laatste parkeerplaats (rijd je onder de snelweg A58 door dan ben je tever gereden; even keren en op de eerste parkeerplaats parkeren).
Ga je voor het familienaaktstrand aan het zuidelijke meer, loop dan even verder over de weg waarover je gekomen bent. Links zie je een soort fietspad. Volg dit tot de bordjes 'naaktstrand'.
Ga je voor het noordelijke homomeer (wat dus geen homomeer is; officieel heet het het Zwaantjesmeer) dan loop je even verder over de weg waarover je gekomen bent en loopt onder het viaduct onder de snelweg A58 door. Gelijk rechts krijg je een zandpad (graspad) langs het talud van de snelweg. Dat pad negeer je. Je loopt door tot je weer een zandpad (met slagboom) krijgt. Dit sla je in en loopt tot het meer. Uitkleden en verkennen, wandelen en zonnen maar!

Kosten:
Toegang stranden: gratis!
Parkeren: gratis!
Parkeren in de bermen van de wegen rond de meren: F 250,- (ca. EUR 115,-)!
Bij grote drukte wordt op de wegen rond de meren eenrichtingsverkeer ingesteld.

Engeler Meer - Den Bosch

Wat mij betreft nog een aanrader. Een ideaal familiestrand met een klein, maar voldoende groot naaktstrand. Ideaal om met de kinderen naar toe te gaan!
Gelukkig wordt het sekstoerisme hier met harde hand de kop ingedrukt. Er is toezicht.
Het strand is niet geschikt om naakt te wandelen, maar natuurlijk kun je er lekker rondlopen.
Op het naaktstrand valt het mij steeds op dat je geen last hebt van kinderen, hoewel ze er wel zijn. Er zijn voldoende speelmogelijkheden voor hen tot tafeltennistafels, badminton- of volleybalnet aan toe. Ik heb zelfs gezien dat ze scheppen uit een grote container kunnen halen...

Route:
De exacte route weet ik niet.
Rij over de A59 (Den Bosch - Waalwijk) en neem de afslag Vlijmen.
Als je op de fiets in Vlijmen de weg voor het begin/einde van de oprit/afrit naar/van de A59 neemt, worden fietsers op een gegeven moment door middel van een ANWB-bord voor fietsers een fietspad opgestuurd. Dit pad blijven volgen en je komt er vanzelf.
Automobilisten zullen even moeten zoeken.
Een exacte routebeschrijving is welkom!

Kosten:
Toegang strand: gratis!
Parkeren auto's: gratis!
Fietsenstalling: gratis!

De homepage van Naturistenvereniging "Vrienden van het Engelermeer"

O ja: elke keer als ik er ben komt er een ijscoman langs! De ijsjes zijn NIET gratis (geloof ik)!

Wanneer er leden zijn die meer informatie, zoals een goede routebeschrijving, kunnen geven: GRAAG!!!

Haamstede

Enorm strand. Er is een scheiding tussen naakt- en texielstrand, maar de grens is niet aangegeven. Meestal is links van het pad naaktstrand en rechts textielstrand, maar het lijkt er soms op: wie het eerst komt, eerst maalt.
Met de auto onbereikbaar, met de fiets goed bereikbaar. Er is een onbewaakte, gratis fietsenstalling.

Ik combineer het altijd met een (geklede) wandeling van ca. 18 km. waarbij ik ook langs het naaktstrand van Westenschouwen (zie aldaar) kom.

Helaas zijn er weer mensen die denken dat ze in de duinen moeten gaan liggen, ondanks bordjes die dit verbieden. Meestal zijn dit mannen die op zoek zijn naar seks.
Het vreemde is, dat deze mensen vanuit de duinen naar het strand gaan staan kijken. Waarom gaan ze daar niet liggen!?

Geen voorzieningen.

Route:
Vanuit Haamstede even zelf uitzoeken, omdat je vanuit het dorp of vanuit een van de campings bij de duinen kunt starten.
Voor wandelaars is het een wandeling van ca. 30 minuten vanuit Haamstede over een lang recht, maar mooi (als je oog hebt voor natuur), betonnen pad.

Kosten:
Strand: gratis!
Parkeren: n.v.t.
Fietsenstalling: gratis!

Westenschouwen

Het strand ligt eigenlijk bij Burgh en Westenschouwen, maar ik heb begrepen dat mensen die er bekend zijn het het naaktstrand bij Westenschouwen noemen.
Het is een lang tamelijk smal strand. Zeker vergeleken met het strand bij Haamstede (zie aldaar) of bijvoorbeeld Hoek van Holland.

Route:
Het best kun je richting Westenschouwen rijden en op een gegeven moment rechtsaf naar Burgh. Hier kun je op een gegeven moment linksaf naar een aangegeven parkeerplaats ("Schouwse Duinen").
Hier parkeren.
Loop dan de betonweg op. Na ca. 15 minuten lopen, kom je langs een pompstation (Delta) en vrijwel direct daarna bij een plek waar je fietsen kunt stallen. Naar links loopt een met een verkeersbord aangegeven voetpad. Dit volg je tot je bij een groene paaltjes route komt. Als je de groene paaltjes blijft volgen, kom je bij het strand. Let wel op, want je volgt de groene paaltjes route in tegenovergestelde richting!!!
Totale wandeling vanaf parkeerplaats: ca 30 minuten/ mooie wandeling!
Op het strand aangekomen is linksaf meestal gekleed, rechtsaf naaktstrand. Je kunt vanaf daar een heel eind naakt over het strand lopen, totdat je weer mensen ziet liggen in badkleding. De grens is niet duidelijk aan te geven of aangegeven.
Let op: Dit stuk strand hoort bij de groene paaltjes route, dus kom je geklede wandelaars tegen die deze route volgen. Heb respect voor deze mensen en passeer ze op grote afstand!!!

Geen voorzieningen, of je moet een vuilnisbak een voorziening vinden.

Kosten:
Strand: gratis!
Parkeren: parkeerautomaat, maar kosten weet ik niet meer, maar ik vond het vrij duur!
Fietsenstalling: gratis! Onbewaakt.
Je kunt met de fiets bij het strand komen, maar het zijn allemaal zandpaden. Verderop kun je wel via een fietspad bij het strand komen, maar dan ben je ver van het naaktstrand verwijderd.

De Nieuwe Meer/Amsterdamse bos - Amsterdam

De Nieuwe Meer:

Puur homo en andere sekszoekende mannen.
Blijf maar thuis!

Dit gebied is ongeschikt om naaktwandelingen te maken. Zeker als je een vrouw bent.
Het naaktstrand (nou ja, strand...) is leuk, maar er is maar een pad waarlangs je wat heen en weer kunt lopen, maar dit wordt eigenlijk door niemand gedaan. Eigenlijk loop je een beetje voor paal. Langs het pad zijn plekjes waar je kunt zonnen. Ik vond het er een saaie boel. Maar ja, ik ben de Galderse Meren gewend. Die zijn vele malen leuker.
Aan de andere kant van het fietspad, dat vlak langs het meer loopt, is een ontmoetingsplaats voor sekszoekende mannen. Hier zijn veel meer paadjes, maar je bent er snel uitgewandeld. Leuk voor de korte afstandswandelaar. En ben je er niet van gediend dat er lastig wordt gevallen, dan moet je uit dit gebied wegblijven!

Route:
A10-zuid nemen en bij afslag Sloten eraf. Richting het restaurant van die grote Amerikaanse hamburgerketen (die, ja!), even doorrijden tot de weg een bocht maken en een plekje voor de auto zoeken.
Met de fiets heb ik het maar niet geprobeerd...

Kosten:
Strand: gratis!
Parkeren: gratis!
Fietsenstalling: geen

Waarschuwing:
Mijn ervaring op naaktstranden is, dat de mensen er begripvoller en respectvoller met elkaar omgaan. Ik heb al regelmatig gelezen dat op naaktstranden daarom niet gestolen wordt. Trap hier niet! Toen ik langs De Nieuwe Meer liep, werd ik aangesproken door een jonge man. Hij vroeg of ik iemand met een rode boodschappentas had gezien. Deze was in een onbewaakt moment van zijn plekje gestolen. Dus: let goed op je spullen, laat nooit iets onbeheerd achter, zelfs niet op een naaktstrand!!!

Amsterdamse bos:

Een alternatief is misschien het Amsterdamse bos. Hier schijnt een ligweide te zijn waar je naakt mag zonnen. Ik heb het gebied niet bezocht en zal dat waarschijnlijk, gezien de afstand en het drukke verkeer, ook wel nooit doen!

Route:
Als je bij De Nieuwe Meer bent, ben je volgens mij ook al in de goede richting van het Amsterdamse bos...

Kosten:
Onbekend

Radioplassen - Stevensbeek

Volgens de informatieborden is naaktrecreatie bij de Radioplassen niet toegestaan. Toch wordt er in een hoekje naakt gerecreŽerd. Je kunt er tussen wat boompjes rondwandelen, maar je kunt niet naakt rond het meer lopen; wel gekleed.
Als je er dichtbij woont, zal het wel een uitkomst zijn; moet je van ver komen dan kun je ook hier beter thuisblijven.
Bovendien heerst hier ook de pest van de naaktstranden: sekszoekende mannen!

Route:
Neem de A73 (Nijmegen - Venlo)
Bij afslag St.-Anthonis eraf en richting St.-Anthonis tot de eerste verkeerslichten. Hier links tot de Radioweg. Je komt bij de Radioplassen. Hier is een parkeerplaats, maar je kunt ook de eerste weg (onverhard) na de Radioplassen rechts nemen en dan tot het einde doorrijden. Hier parkeren. Het pad waarover je bent gekomen, wordt een smal paadje. Volg dit tot het meer.

Kosten:
Strand: volgens mij gratis
Parkeren: beide hierboven genoemde parkeergelegenheden volgens mij gratis