Make your own free website on Tripod.com
Veilig naaktwandelen

Wandel lekker naakt, maar doe het veilig! Nederland heet tolerant te zijn, maar is het NIET!

- Ga liever niet alleen naaktwandelen. Doe ik wel, maar ik houd me aan onderstaande regeltjes; inclusief GSM, GPS, kaart, kleding, eten en drinken en een gezonde brok angst.
- Ga nooit met een onbekende naaktwandelen. Ga dan liever in een groep, waarvan je zeker weet dat de groep uit een- of tweelingen bestaat, zodat kans op samenzwering klein is. Het beste is dat er minimaal een bekende meegaat.
- Ga niet 's avonds naaktwandelen, zeker niet als het donker is en dan zeker niet alleen.
- Iemand, waarmee je bijvoorbeeld al jaren chat, is nog geen betrouwbare bekende!
- Ga niet de confrontatie aan als je iemand tegenkomt, die (vermoedelijk) uit is op seks, maar loop door.
- Mijd 'buurtende' groepjes jongelui (potenrammers o.i.d!?). Sla een zijpad in of loop desnoods terug.
- Zorg dat je kleding bij je hebt die je snel over je schoenen aan kunt trekken; een broek en een shirtje zijn voldoende. Houd deze bij de hand. Stop ze niet weg in een rugzak; een plastic tas is handiger, maar wat ongemakkelijk.
- Neem je GSM mee. Tip: Verstop eventueel de GSM, desnoods met wat andere zaken, enkele honderden meters van jouw auto. Handig als je niet naar jouw auto terugdurft; je kunt dan eventueel toch hulp (politie) bellen.
- Zorg dat je weet waar je auto staat. Een GPS is hier handig. Neem eventueel een goede, gedetailleerde (staf)kaart mee.
- Zorg voor voldoende eten en VOORAL drinken. Zeker op hete dagen. Neem een halve liter water voor een uur wandelen mee. Om gewicht te besparen kun je desnoods een een halve liter water per twee uur nemen, maar dit is echt het minimum.
- Zorg ervoor dat je in jouw auto voldoende water hebt liggen, zodat je na een lange wandeling tijdens heet weer jouw vochtpeil op niveau kan brengen.
- Ga niet meteen autorijden, maar rust een uurtje uit. Zeker na een lange, vermoeiende wandeling op een hete zomerdag.
- Wanneer je wordt aangehouden door politie, zeg dan niet dat je aan het naaktwandelen bent. Je bent niet verplicht tot antwoorden. Als de politie vraagt wat je aan het doen bent, beantwoord de vraag met een wedervraag: "Wat dacht u, dat ik aan het doen was?" Als je een identiteistsbewijs in jouw auto hebt liggen, mogen ze jou niet meenemen naar het polititebureau. Overigens zal de politie jouw meestal alleen verzoeken om je aan te kleden...

Houd rekening met de gevoelens van anderen; vooral met die van kinderen

- Alarmnummer (alleen noodgevallen): 112 (gratis).
- Politie: 0900-8844 (niet gratis).
- Familie/vrienden/kennissen (opslaan in geheugen!)

Let op: Dit artikel zal regelmatig worden bijgewerkt. Kom daarom regelmatig even langs!

Heb je op- of aanmerkingen? Meld ze!